top of page
Delivery Men
Taloudellisesti
Turvallisesti
Ekologisesti
viisto_musta.png

TÄSTÄ SE AJATUS
 SITTEN LÄHTIKIN

Vapaan kuljetustilan tehokkaaseen hyödyntämiseen ei juuri ole aikaisemmin ollut mahdollisuuksia. Kuljetustilaa voidaan pyrkiä ottamaan käyttöön satunnaisilla kyselyillä, mutta ilman helppokäyttöistä ja toimivaa työkalua ehtii monta autoa ajamaan etelästä pohjoiseen ja idästä lähteen ennen kuin ne tavoitetaan.

 

Tarpeen havaitsemisen innoittamana alkoi jalostua idea palvelusta, joka auttaisi ottamaan tien päällä liikkuvan vapaan kuljetustilan käyttöön siten, että tästä hyötyisivät samalla niin kuljetuksen ostaja kuin kuljetusliike. Palvelua on suunniteltu ja rakennettu pyrkien huomioimaan kaikki logistiikkaan vaikuttavat tekijät.

Tuloksena perustettiin Paluukuorma Oy vuonna 2021. Paluukuorman kuljetusliikkeitä sekä kuljetuksen ostajia palveleva sovelluspari - Truck Tracker & Cargo Tracker - ovat nyt valmiina kuljetusliikkeiden, teollisuuden sekä maatalouden käyttöön!

viisto_harmaa.png

YRITTÄJÄN TARINA
Juha-Matti Kujala

Toimiva palvelu syntyy kokemuksesta

Paluukuorma Oy on esimerkki matkasta, jossa hyvä idea pääsee jalostumaan verkostoitumisen ja oman työkokemuksen kautta.

 

Yrityksen perustaja Juha-Matti Kujala on Etelä-Pohjalaisen yrittäjäperheen kasvatti, jonka opiskelut konetekniikan insinööriksi johtivat lopulta työhön teollisuuteen, tuotannonjohtamisen ja laadun kehittämisen pariin.

 

Logistiikka on oleellinen osa teollisuuden prosesseja, mutta sen kehittäminen on haastavaa ilman sekä lähettäjän että kuljetusalan yrittäjän yhteistyötä. Yksinkertainen ajatus maksimoida molempien yhteistyötä tekevien tahojen edut johti kehittämään uutta palvelua – yhteiseksi hyväksi.

 

Näyttökuva 2022-05-27 194827.png
viisto_valkoinen.png

YMPÄRISTÖN HYVÄKSI

pexels-deva-darshan-1173777.jpg

Kestävän kehityksen tärkeimpiä tavoitteita on huolehtia hiilidioksidipäästöjen minimoimisesta. Paluukuorman mobiilisovellus on luotu tehostamaan kuljetusliikkeiden polttoainetaloudellisuutta siten, että autot kulkevat jokaisen kilometrin tien päällä täydellä kuormalla. Näin turhaan polttoainetta syövä hukkatila saadaan hyötykäyttöön.

Rahdinostaja toimii vastuullisesti käyttäessään Paluukuorman mobiilisovellusta. Logistiikkaverkoston ympäristönäkökulmien huomioiminen vaatii kuljetusten ympäristöystävällisyyden katselmoinnin. Sovellusta käyttämällä rahdinostaja kantaa kortensa kekoon yhteisen puhtaan ilmastomme puolesta.

bottom of page